Köpvillkor
Priser inkl. moms

Köpvillkor

Köpvillkor

1. Allmänna villkor

Sportfiskeboden i Täby AB tillämpar såväl Konsumentköpslagen som Distansavtalslagen. För att genomföra en beställning måste kund vara myndig, 18år, eller ha målsmans medgivande. Med kund avses en fysisk person.

Obs! GDPR - Vi har uppdaterat vår Privacy Policy här i våra köpvillkor. Vi har säkerställt att vi följer GDPR och därmed hantering av personuppgifter och de datasystem som vi använder.
Den 25 maj 2018 träder den nya personuppgiftslagen, GDPR, i kraft. Inför detta har vi sett över våra rutiner kring behandling av personuppgifter och också uppdaterat Köpvillkor och Privacy Policy. Ni behöver inte göra något men läs gärna om detta i våra köpvillkor på vår hemsida www.sportfiskeboden.com. Vi här i Sportfiskeboden värnar om er kunder och er integritet och jobbar aktivt med vårt dataskydd på företaget. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med vår behandling av kundernas personuppgifter. Har ni några frågor kan ni höra av er till info@sportfiskeboden.com.

2. Beställning

Beställning av Sportfiskeboden i Täby AB:s produkter kan göras via www.sportfiskeboden.se / www.sportfiskeboden.com eller e-post info@sportfiskeboden.com. Beställning kan även göras via telefon 08-7566088 under butikens fysiska öppettider. Inkommande beställning besvaras med en skriftlig orderbekräftelse via mail.

Beställning är bindande från Sportfiskeboden i Täby AB:s sida först efter att orderbekräftelse erhållits av kund.

Sportfiskeboden i Täby AB förbehåller sig rätten att neka kund köp. Alla beställningar anses bindande. Har du gjort en beställning av misstag måste du därför kontakta oss omedelbart.

Skulle en vara inte finnas på lager kontaktar vi dig innan köpet genomförs. 

3. Priser

Alla priser anges inklusive svensk moms, för närvarande 25% och anges i svenska kronor. Sportfiskeboden i Täby AB reserverar sig för momshöjningar och andra prisförändringar som vi inte kan råda över. Avgift för frakt tillkommer.

Det rekommenderade ordinarie priset som står bredvid det nedsatta priset på en vara, behöver inte tidigare ha sålts för det priset i butiken eller i webshopen tidigare, utan är relaterade till branshens (leverantörers och andra butikers) rekommenderade priser på varan.

4. Betalning

Kortbetalning

Vi accepterar Visa och Mastercard. Kortbetalningen sker via en krypterad koppling till Dibs betalväxel.

5. Leveranstid

Normal leveranstid är 2-7 arbetsdagar. Avvikelser kan förekomma. I sådana fall kontaktar vi kunden. Sportfiskeboden i Täby AB kan inte hållas ansvarig att leverera slutsåld eller utgången produkt. Fraktkostnaden syns alltid i varukorgen.

6. Leveransförsening

Om leveransförsening av någon anledning uppstår kommer vi att kontakta dig. Givetvis kommer vi att göra allt vi kan för att leverera din beställning så snabbt som möjligt. Du som kund har dock rätt att häva köp vid omfattande leveransförsening.

Det kan uppstå situationer som gör det omöjligt för oss att fullfölja en beställning, exempelvis om våra leverantörer inte kan fullfölja sina åtaganden gentemot oss. Sportfiskeboden i Täby AB förbehåller sig rätten att friskriva sig från ersättning till kund vid sådana situationer eller vid leveransförsening.

Viktigt! I sällsynta fall slarvar posten bort brev och paket. Dessa ersätter vi inte.

7. Frakten

Sportfiskeboden i Täby AB använder sig i av Postnord och DHL som fraktbolag. Frakten syns alltid i varukorgen.

Brev upp till 2kg kostar endast 49:- och paket 99:-

Paket över 5kg eller längre än 1,5m 250:- med DHL Hempaket

Obs! Detta gäller endast inom Sveriges gränser!

8. Frakt till utlandet

Sportfiskeboden levererar till såväl Finland som Danmark och andra EU-länder. Däremot skickar vi inga försändelser till Norge. Byråkrati, omkostnader, momsregler mm. gör att merkostnaden blir för stor.

9. Garanti

Vi vill att alla våra kunder ska bli 100% nöjda med deras köp. Om du får problem med en produkt kontakta oss.

Kunden står för fraktkostnad till serviceverkstad. Kvittot på betald vara gäller som garantisedel. Spara därför alltid kvittot under garantitiden!

10. Öppet Köp /Ångerrätt

Sportfiskeboden i Täby AB tillämpar Distansavtalslagen. Det innebär att du som kund har rätt till 14 dagars returrätt, utan speciell anledning. Varan skall returneras i oförändart skick och i originalemballaget. Sportfiskeboden i Täby AB förbehåller sig rätten att debitera kund om något skulle saknas, exempelvis bruksanvisning. Kunden står själv för returkostnader. Returer som skickas mot postförskott löses ej ut.

Kontakta oss innan du skickar tillbaka produkten. Så snart vi har återfått varan så återbetalas dina pengar.

11. Reklamation

Sportfiskeboden i Täby AB tillämpar Konsumentköpslagen vid reklamationer. Därmed åtar vi oss att byta ut felaktiga eller trasiga produkter utan extra kostnad. Tänk på att inte lösa ut paket med synliga fel som kan ha påverkat skicket på varan ni beställt. Gör isf. en reklamation till Posten direkt på utlämningsstället och be dem skicka tillbaka paketet till Sportfiskeboden i Täby AB och skriva anledningen till returen på paketet. Maila sedan till info@sportfiskeboden.com för att informera om reklamationen.

12. Outlösta paket

Om Du av någon anledning inte löser ut Ditt paket, får Du betala kostnaderna för frakt och eventuell postförskottsavgift.

Tänk på att liggetiden på Posten har förkortats till 14 dagar! Outlösta paket debiteras en avgift, för närvarande 300:-. Avgiften debiteras i efterskott. Vid utebliven betalning vidarebefordras ovillkorligen kraven till inkassoservice. Inga undantag görs.

13. Säkerhet

Vi kommer under inga omständigheter att lämna ut några personuppgifter utan medgivande från personen ifråga. Detsamma gäller även för e-postadresser.

14. Reservation

Sportfiskeboden i Täby AB reserverar sig mot felaktigheter i innehåll och prislista på webbsidan.

15. Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats meddelas om cookies används. När du besöker denna webbplats sparas cookies på din dator. Dessa cookies är s.k. sessionscookies och används för att hålla reda på din inloggning (om du är inloggad) och din kundkorg när du handlar. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Om du inte accepterar användning av cookies kan du ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar cookies eller så att den informerar dig om en webbsida använder cookies. Om du stänger av cookies kommer du inte att kunna handla, eftersom kundkorgen och inloggningen kräver cookies för att fungera. Du kan däremot titta runt i butiken utan att ha cookies aktiverat.